Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság

Emlékezés a roma holokauszt évfordulóján

Publikálva: 2016. augusztus 2.

Augusztus 2-a a roma holokauszt nemzetközi emléknapja. 1944-ben augusztus 2-ról 3-ra virradóra, több mint háromezer cigány embert gyilkoltak meg származása miatt az auschwitzi haláltáborban. Az emléknap alkalmából országszerte megemlékezéseket tartottak, amelyeken részt vettek az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának munkatársai is.

Tovább a teljes cikkre

A kormány folyamatosan fejleszti az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést

Publikálva: 2016. július 25.

A kormány elkötelezett a társadalmi felzárkózási stratégia folyamatos fejlesztése mellett, így az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre fordítható összeget is emelik - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Orosházán.

Tovább a teljes cikkre

Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a cigányságot

Publikálva: 2016. július 8.

Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a magyarországi cigányságot is - mondta Balog Zoltán Budapesten, az Együtt kezdtük, együtt folytatjuk című nemzetközi konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Hátrányos helyzetű gyerekek színházi felzárkóztatását támogatta az Emmi

Publikálva: 2016. június 3.

Hátrányos helyzetű gyerekek színházi felzárkóztatását támogatta 10 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) két államtitkársága.

Tovább a teljes cikkre

Czibere Károly: 130 millió forint szociális földprogramra

Publikálva: 2016. május 4.

Ebben az évben 130 millió forintra pályázhatnak rászoruló családok a szociális földprogram keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Hajdúszováton, a programba több éve bekapcsolódott roma család portáján tartott sajtótájékoztatóján.

Tovább a teljes cikkre

Az oktatás szerepe az antiszegregációban

Publikálva: 2016. május 4.

A kormány célja egy minőségi és méltányos oktatási rendszer kialakítása, melyben kiemelt fontossággal bír a szegregáció elleni küzdelem – mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az Antiszegregációs Kerekasztal május 3-ai ülésén.

Tovább a teljes cikkre

Cigánykerék Roma Értékek Fesztivál Meghívó

Publikálva: 2016. április 4.

"Az érték lehetőség és jövő"

Tovább a teljes cikkre

Menü

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság

English

Navigáció