Hírek

Esélyegyenlőségi program indult Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Publikálva: 2018. március 6.

Elkezdődött a hátrányos helyzetben élő családok felzárkóztatására, illetve a megyei szociális rendszer fejlesztésére indított 1,2 milliárd forint értékű országos program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintő projektrésze, amelynek nyitórendezvényét kedden tartották Nyíregyházán.

Tovább a teljes cikkre

Kísérleti program a leghátrányosabb térségek felzárkózása érdekében

Publikálva: 2018. március 6.

Öt járás 104 települését és mintegy százezer embert érint a Végtelen lehetőség elnevezésű kísérleti program, amely a leghátrányosabb helyzetű régiók felzárkózását segíti elő a legjelentősebb civil és egyházi szervezetek, szeretetszolgálatok bevonásával - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon.

Tovább a teljes cikkre

Lerakták a Cziffra Központ alapkövét Budapesten

Publikálva: 2018. március 1.

Ünnepélyes keretek között csütörtökön a Józsefvárosban letette a leendő Cziffra Központ alapkövét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Balázs János zongoraművész, az intézmény művészeti vezetője.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetstratégiai cél a bizalom helyreállítása romák és nem romák között

Publikálva: 2018. február 28.

Nemzetstratégiai cél a bizalom helyreállítása romák és nem romák között, ebben a kultúrának, művészetnek megkerülhetetlen szerepe van - hangoztatta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei Koroncón.

Tovább a teljes cikkre

Bevált és eredményes szolgáltatás a tanodahálózat

Publikálva: 2018. február 27.

A tanodahálózat bevált és eredményes szolgáltatás, amely jelentősen hozzájárul az iskolai lemorzsolódás csökkentéséhez - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Magyarországi Tanodahálózat konferenciáján.

Tovább a teljes cikkre

Idén is megemlékeztek az áldozatokról

Publikálva: 2018. február 23.Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, valamint Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár a minisztérium dolgozóival közösen emlékeztek meg a 2009. február 23-án meggyilkolt Csorba Róbert és fia, Csorba Robika sírjánál a rasszista indítékból elkövetett sorozatgyilkosság áldozatairól.

Tovább a teljes cikkre

Emlékezés a roma holokauszt évfordulóján

Publikálva: 2016. augusztus 2.

Augusztus 2-a a roma holokauszt nemzetközi emléknapja. 1944-ben augusztus 2-ról 3-ra virradóra, több mint háromezer cigány embert gyilkoltak meg származása miatt az auschwitzi haláltáborban. Az emléknap alkalmából országszerte megemlékezéseket tartottak, amelyeken részt vettek az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának munkatársai is.

Tovább a teljes cikkre

A kormány folyamatosan fejleszti az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést

Publikálva: 2016. július 25.

A kormány elkötelezett a társadalmi felzárkózási stratégia folyamatos fejlesztése mellett, így az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre fordítható összeget is emelik - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Orosházán.

Tovább a teljes cikkre

Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a cigányságot

Publikálva: 2016. július 8.

Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a magyarországi cigányságot is - mondta Balog Zoltán Budapesten, az Együtt kezdtük, együtt folytatjuk című nemzetközi konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Hátrányos helyzetű gyerekek színházi felzárkóztatását támogatta az Emmi

Publikálva: 2016. június 3.

Hátrányos helyzetű gyerekek színházi felzárkóztatását támogatta 10 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) két államtitkársága.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság

English

Navigáció