Hírek

Emlékezés a roma holokauszt évfordulóján

Publikálva: 2016. augusztus 2.

Augusztus 2-a a roma holokauszt nemzetközi emléknapja. 1944-ben augusztus 2-ról 3-ra virradóra, több mint háromezer cigány embert gyilkoltak meg származása miatt az auschwitzi haláltáborban. Az emléknap alkalmából országszerte megemlékezéseket tartottak, amelyeken részt vettek az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának munkatársai is.

Tovább a teljes cikkre

A kormány folyamatosan fejleszti az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést

Publikálva: 2016. július 25.

A kormány elkötelezett a társadalmi felzárkózási stratégia folyamatos fejlesztése mellett, így az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre fordítható összeget is emelik - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Orosházán.

Tovább a teljes cikkre

Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a cigányságot

Publikálva: 2016. július 8.

Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a magyarországi cigányságot is - mondta Balog Zoltán Budapesten, az Együtt kezdtük, együtt folytatjuk című nemzetközi konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Hátrányos helyzetű gyerekek színházi felzárkóztatását támogatta az Emmi

Publikálva: 2016. június 3.

Hátrányos helyzetű gyerekek színházi felzárkóztatását támogatta 10 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) két államtitkársága.

Tovább a teljes cikkre

Czibere Károly: 130 millió forint szociális földprogramra

Publikálva: 2016. május 4.

Ebben az évben 130 millió forintra pályázhatnak rászoruló családok a szociális földprogram keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Hajdúszováton, a programba több éve bekapcsolódott roma család portáján tartott sajtótájékoztatóján.

Tovább a teljes cikkre

Cigánykerék Roma Értékek Fesztivál Meghívó

Publikálva: 2016. április 4.

"Az érték lehetőség és jövő"

Tovább a teljes cikkre

Még lehet pályázni az Út a szakmához programban való részvételre

Publikálva: 2016. január 15.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az idei tanévben is meghirdette az Útravaló Ösztöndíjprogram esélyteremtő Út a szakmához alprogramját. A program célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű szakiskolai tanulók sikeres tanulmányinak elősegítése, tanulási nehézségeinek leküzdése.

Tovább a teljes cikkre

A nagyvállalatok munkát adhatnának a közfoglalkoztatottaknak, hátrányos helyzetűeknek

Publikálva: 2016. január 14.

Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok is adhatnának munkát azoknak, akik jelenleg közfoglalkoztatottként dolgoznak vagy a hátrányos helyzetű csoportokhoz tartoznak.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország kormánya elítéli a szegregációt

Publikálva: 2016. január 14.

Magyarország kormánya elítéli a szegregációt, amelyet a magyar törvények is tiltanak. Minden esetben, amikor bebizonyosodik a szegregáció, annak felszámolására minden szükséges intézkedést megteszünk. Az EMMI által 2013 júniusában megalakított Antiszegregációs Kerekasztal fő feladata a szegregáció megszüntetésére irányuló javaslatok megfogalmazása.

Tovább a teljes cikkre

Jövőre 208 ezer gyerek részesülhet ingyenes szünidei étkezésben

Publikálva: 2015. november 25.

Jövőre 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság

English

Navigáció