1. Sajtómegjelenések

2015. június 11. 13:13

Másfélezer önkormányzat kap támogatást nyári gyermekétkeztetésre

Valamennyi jelentkező, 1486 települési önkormányzat kap abból a hárommilliárd forintos költségvetési keretösszegből, amelyet az EMMI által meghirdetett, az ingyenes nyári gyermekétkeztetést segítő pályázatra különítettek el. Az ország leghátrányosabb helyzetű településeinek több mint 80%-ka élt az ingyenes étkeztetés lehetőségével - mondta Czibere Károly.

2015. június 9. 16:00

Langerné Victor Katalin: Meg kell törni a szegénység ördögi körét

Budapest, 2015. június 9., kedd (MTI) - Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára előadásában kiemelte: a szegénység elleni küzdelem, a társadalmi felzárkózás egyik legfontosabb eszköze a minőségi oktatás, a kora gyermekkori nevelés.

2014. október 17. 19:50

Ne legyen nyomorban élő család Magyarországon!

Czibere Károly a szegénység világnapja alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a György-telepen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az érintetteknek minden segítséget, esélyt szeretnének megadni a felemelkedésre.

2014. augusztus 2. 10:54

Roma holokauszt - Emmi: nemet kell mondani az erőszakra!

Az erőszakot vissza kell utasítani, mert senki nem adhat rá felhatalmazást, és nem lehet rá elfogadható magyarázat - írta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága a roma holokauszt emléknapjáról megemlékező közleményében, amelyben kiemelik, hogy kegyelettel adóznak a második világháború roma áldozatai előtt. (MTI)

2014. július 30. 10:52

Czibere Károly: eredményes a kormány felzárkóztatási politikája

A dél-hevesi kistérségben működőhöz hasonló, modellértékű programok bizonyítják: helyes a kormány felzárkóztatási politikája, mert eredményeket hoz - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Hevesen. (MTI)

2014. július 22. 10:50

A leginkább rászorulók támogatására 29 milliárd forintos program indul

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi)parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy június 30-án lezárult a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program társadalmi egyeztetése, és várhatóan a jövő év elején kiírhatják az első pályázatokat.

2014. március 19. 15:59

Kovács Zoltán: gyakorlati eszközökkel valósítható meg a romák felzárkóztatása

A magyar kormány szerint az emberi jogi elvek alkalmazása mellett csak a gyakorlatban is megvalósítható programokkal érhető el a romák társadalmi felzárkózása - közölte Kovács Zoltán, aki az Európa lelkiismerete című romaügyi nemzetközi konferencián vesz részt Helsinkiben.

2013. december 17. 13:35

Kovács Zoltán német partnerekkel tárgyalt a roma felzárkózáspolitikáról

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Berlinben tárgyalt a roma felzárkózáspolitikáról Romani Roséval, a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnökével és Erika Steinbachhal, a konzervatív CDU parlamenti képviselőjével, a Bundestag emberi jogi bizottságának tagjával.

2013. december 3. 16:05

A baglasi szegénysoron ajándékozott a lappföldi Mikulás

A lappföldi Mikulás, vagyis Joulupukki az ország egyik legszegényebb vidékére utazott, hogy találkozzon a helyi, jórészt cigány gyerekekkel.

2013. november 24. 14:47

Növekszik az igény a szociális földprogramra

Növekszik a társadalmi igény a szociális földprogramra, ezért az e célra az idén elkülönített 250 millió forintos megemelt pályázati keretösszeg 2014-re is megmarad, de akár még nőhet is - jelentette ki Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az MTI-nek.