2. Sajtóközlemények

2016. május 4. 10:42

Az oktatás szerepe az antiszegregációban

A kormány célja egy minőségi és méltányos oktatási rendszer kialakítása, melyben kiemelt fontossággal bír a szegregáció elleni küzdelem – mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az Antiszegregációs Kerekasztal május 3-ai ülésén.

2015. november 10. 20:48

Utolsó simítások az átadás előtti 844 milliós NeRok intézményekben

November 29-én egy nyílt nap keretében adják át a nagyközönségnek a 844 millió forintos költségvetésű beruházás eredményeként életre hívott Nemzetiségi - Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központot (NeRok), melynek munkálatai az utolsó fázisba léptek. A projekt részeként felújított ingatlanok szinte teljes egészében elkészültek, jelenleg belső munkálatok és bútorozások zajlanak.

2015. január 22. 11:05

Kulturális rendezvény segíti a felzárkózást

Az Országos Idegennyelvű Könyvtárban rendhagyó műsort láthatott a közönség, a Romano Glaszo - Emberi hang népzenei együttes cigány népzene, tánc és táncház előadást tartott. Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a rendezvény előtt tartott nyitóbeszédében elmondta, a roma kultúra a magyar kultúra része, hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatás és az oktatás mellett a kulturális rendezvények is rendkívül fontosak a társadalmi felzárkózás szempontjából.

2014. november 2. 15:46

Hat éve történt a nagycsécsi gyilkosság

Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős helyettes államtitkára a nagycsécsi romagyilkosság évfordulója alkalmából koszorút helyezett el az áldozatok tavaly felállított síremlékénél.

2014. augusztus 14. 11:00

Együttműködés az egyházakkal szociális és felzárkózási ügyekben


Szociális és felzárkózási ügyekben is fontos stratégiai partnerei a kormányzatnak a bevett egyházak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma mindkét területen új alapokra helyezi az egyeztetések rendszerét. Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár hivatalában fogadta a jelentős szociális szolgáltatással rendelkező bevett egyházak szakértőit.

2014. május 23. 18:00

Megnyitott a szendrőládi Roma Kulturális Központ

Garai Péter, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára pénteken köszöntőt mondott a roma kulturális pályázat segítségével létrejött szendrőládi Uzsó Pani Roma Kulturális Központ megnyitóján. Az avatáson részt vett Káló Károly, a Bhim Rao Egyesület elnöke, és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is.

2014. május 8. 16:12

Vasárnap lesz a második Cigánykerék fesztivál

Muzsika, tánc, hangszerkészítés, roma ételkóstoló, kézműves foglalkozások, divatbemutató – számos programmal várja az érdeklődőket május 11-én vasárnap az Erzsébet téri Akváriumban a második Cigánykerék – Roma Értékek Fesztivál. A 10 órától 17 óráig tartó családi nap minden érdeklődő számára színvonalas szórakozást kínál.

2014. április 8. 14:43

Megemlékezés a Nemzetközi Roma Napon

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából rendeztek megemlékezést kedden a VIII. kerületben. Az eseményen részt vett Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

2014. március 12. 16:34

Új óvodát adtak át Sárkeresztúron

Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán ünnepélyes megnyitón átadta a felújított Napraforgó Óvodát a hátrányos helyzetű Sárkeresztúron.

2014. február 19. 14:20

A jövőért dolgozik Baks a fenntartható telepprogrammal

Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Farkas Sándorral, a Fidesz országgyűlési képviselőjével tartott sajtótájékoztatót a Csongrád megyei Bakson, a komplex telepprogram keretében létrejött Csillagházban. A program fő szempontja a fenntarthatóság és településfejlesztés a közösség aktív részvételével.